HAPPYPROJECTS 21

Program

What to expect?

Presentations

State of the art information by (Inter-)national management experts in German and English language. Participants have the opportunity to interact in virtual Q&A sessions. 

Workshops

Short inputs combined with group works and interactive working forms. A registration for the workshops is necessary, as the number of participants is limited. 

Poetic Recording

Dominique Macri, German poetry slam champion, will summarize and share her impressions in a final poem. An exciting and entertaining conclusion of the HAPPYPROJECTS 21 is guaranteed!

Program, 27.05.2021

Presentation/Workshop in German
Please klick on the presentation/workshop title to view the abstract.

09:00 – 09:15

Roland & Lorenz Gareis, RGC [AT], HAPPYPROJECTS 21 check-in

09:15 – 09:30

Dominique Macri, Poetic Recording – Poetry – Introduction [DE], Poetic Welcome

09:30 – 10:15

Roland & Lorenz Gareis, RGC [AT], It’s springtime, so what?

15 min

Coffee break

Stream I (German)

Stream II (English)

Stream III (German)

Workshops (German)

10:30 – 11:00

Stream I (German)

Christian Höbe, Raiffeisen Bank International [AT]
Moving as project manager into an agile setting  

11:10 – 11:40

Stream I (German)

Ute Schaller & Thomas Mayer, City of Vienna Administration [AT]
Watch out: We manage real programs!  

Stream II (English)

Kathy Berkidge, mind at work consulting [AU]
Applying mindfulness to build resilience and cope with uncertainty

Workshop, 70 min. 

Stream III (German)

Workshops (German)

Christine Kranz, Symbolon [LI]
Everything will be new in May! Really? Self-reflection to make good decisions 

Workshop, 70 min. 

11:50 – 12:20

Stream I (German)

Sandra Chini, MAM Babyartikel [AT] & Bernhard Sieber, Flooozone Collaboration Development [AT]
“True Champion Flow” – Organizational development of MAM Baby  

Stream II (English)

12:30 – 13:00

Stream II (English)

Walburg Pribyl, IBM Austria [AT]
Diversity & Inclusion – A Competitive Advantage

Workshops (German)

Michaela Haider & Michael Stummer, RGC [AT]
Project meetings: Online, on-site or hybrid. Yes of course – but how? 

Workshop, 70 min. 

60 min

Lunch break

Stream I (German)

Stream II (English)

Stream III (German)

Workshops (German)

14:00 – 14:30

Stream I (German)

14:40 – 15:10

Stream I (German)

Florian Lenglacher, ZKW Group [AT] & Roland Gareis, RGC [AT]
Strategic portfolio managment: From vision to reality.  

Stream II (English)

Victoria Cupet, IIBA – International Institute of Business Analysis [RO]
Requirements in uncertain times

Workshop, 70 min. 

Stream III (German)

Michaela Haider, RGC [AT]
RGC’s spring awakening  

Workshops (German)

Alexander Doujak, Doujak Corporate Development [AT]
Transforming while performing: How to succeed in the „bani-world“?  

Workshop, 70 min. 

15:20 – 15:50

Stream I (German)

Harald Stanzl & Robert Resch, scc EDV-Beratung [AT]
The project owner in spring?  

Stream II (English)

Fabrício Laguna, The Brazilian BA [BR]
MVP – A Technique to assess your project happiness chances in an uncertain world

16:00 – 16:30

Stream I (German)

Stream II (English)

Ed Hoffman, Knowledge Strategies [US]
Project leadership in a time of global crises

Workshops (German)

Lukas Zenk, Donau-Universität Krems [AT] & Lorenz Gareis, RGC [AT]
How to plan the un-planable – Improvising in projects  

Workshop, 70 min. 

15 min

Coffee Break

16:45 – 17:00

Dominique Macri, Poetic Recording – Lyrik – Moderation [DE], Poetic Closing

17:00 – 17:30

Roland & Lorenz Gareis, RGC [AT], Reflection and check-out